Doorgaan naar inhoud
Groei- en Ontwikkelings­mogelijkheden bij Bunnig & Partners

Groei- en Ontwikkelings­mogelijkheden bij Bunnig & Partners

Een Gesprek met Hans Pouwels (Partner) en Dave Hartevelt (Assistent Accountant)

Iedereen herinnert zich het begin van zijn carrière en welke stappen je gemaakt hebt om te komen waar je nu bent. In dit artikel gaan we in gesprek met Hans Pouwels – een doorgewinterde professional binnen Bunnig & Partners en maar liefst 30 jaar in dienst- en Dave Hartevelt – een toegewijde medewerker met meer dan een decennium ervaring in het vak. Ze vertellen ons over de groei die zij hebben doorgemaakt, de verschillen tussen vroeger en nu en de kansen die Bunnig & Partners biedt.

Mooie herinneringen en een ongedwongen, toegankelijke sfeer

Hans PouwelsHans begon zijn reis bij Bunnig & Partners in de zomer van 1992, meteen na het afronden van zijn opleiding. In die tijd, herinnert Hans zich, waren er niet veel functies beschikbaar in de markt en moest je open sollicitatiebrieven schrijven. Hij kwam bij Bunnig & Partners tegen en vanaf dat moment ging het snel. Hij ontving het telefoontje voor zijn sollicitatiegesprek op een vrijdagmiddag, en de maandag daarop begon hij zijn eerste baan.

Dave HarteveltDe carrière van Dave begon hij bij Bunnig & Partners als stagiair in september 2009, toen hij in zijn derde jaar van de HBO rechten zat. Hij ontdekte zijn passie voor fiscaal recht en kreeg een stageplek bij het bedrijf. Zijn loopbaan nam een andere wending toen hij de kans kreeg om zich ook te ontwikkelen tot assistent-accountant, een functie die hij nu met trots uitvoert.

Het Persoonlijke Tintje van Bunnig & Partners

Hans en Dave zijn niet de enigen die na al die jaren nog steeds fluitend op de fiets stappen naar kantoor. Dat komt onder andere door de persoonlijke en open sfeer op de vloer. Dave vertelt trots: “Hier, bij Bunnig & Partners, ben je geen nummer, maar een gewaardeerde collega. Die waardering merk je niet alleen in het salaris, maar ook in de manier waarop je vertrouwen krijgt om je werk te doen. Er zijn geen grote hiërarchische verschillen, in tegenstelling tot grotere kantoren of bijvoorbeeld de Big 4. Daar ben je al snel slechts een nummer."

Hans haakt hier op in: "Het behouden van de gemoedelijke sfeer en het creëren van een prettige werkomgeving staan voorop bij ons. We willen dat iedereen hier met plezier werkt, daar werken we heel bewust aan."

Persoonlijk contact voert ook bij klanten van Bunnig & Partners de boventoon. Dave en Hans zijn het erover eens dat dit een van de aantrekkelijkste aspecten van het werk is. Hans licht dat toe: “Je werkt heel nauw samen met onze MKB-partners. Je zit aan tafel met hen en bespreekt belangrijke zaken. Ik maak met mijn werk echt deel uit van die bedrijven en hun processen. Dat maakt het heel dankbaar werk.”

Groeien binnen Bunnig & Partners

Bij Bunnig & Partners bepaal je je eigen groeipad. Dave en Hans beschrijven het als organisch en flexibel. Er zijn geen strikte loopbaantrajecten en medewerkers worden aangemoedigd om zelf initiatief te nemen om in hun functie te groeien. Dave vertelt hier meer over: "Het gaat bij Bunnig & Partners met stapjes, van voorbereidend werk tot het zelfstandig kunnen sturen en ideeën genereren. Zo heb ik zelf ook vanuit HBO rechten een omkeer gemaakt en heb ik een opleiding gevolgd tot assistent-accountant. Er was op fiscaal gebied minder vraag, dus kreeg ik de kans om mij om te scholen. Het was wel echt een stap om helemaal van begin af aan weer een opleiding te doen, maar ook heel leuk. Ik ben nog elke dag tevreden over die keuze."

Hans stemt hier mee in: “Er wordt veel aandacht besteed aan het opbouwen van vertrouwen en competenties, vooral in de beginfase van je carrière. Dat zorgt voor een fijne samenwerking onderling.”

Zelf is Hans ook vanuit de schoolbanken bij Bunnig & Partners begonnen. "Ik herinner me de beginjaren hier, waarin ik jaarrekeningen maakte en ze met tientallen opmerkingen teruggestuurd kreeg. Dit was een vangnet om te groeien en mijn vertrouwen in mijn eigen werk te ontwikkelen. De overgang naar zelfverzekerdheid en het vertrouwen dat ik weet wat ik doe, was een belangrijke stap in mijn ontwikkeling. Nu ben ik Partner bij Bunnig & Partners. Er is ontzettend veel mogelijk. Als je aangeeft wat je ambities zijn, dan wordt daar altijd serieus naar gekeken."

Toekomst bij Bunnig & Partners

Het bedrijf heeft solide groeiplannen voor de toekomst en beide heren benadrukken dat er voldoende mogelijkheden zijn voor medewerkers om mee te groeien. Hans wijst erop dat er nog steeds veel vraag is naar gekwalificeerd personeel en dat de stabiele marktpositie van het bedrijf in Leiden zorgt voor een constante stroom van werk. “Bij ons wordt er altijd ruimte gemaakt voor medewerkers die willen groeien en zich verder willen ontwikkelen.”

Onlangs is Bunnig & Partners namelijk samengevoegd met APEK. Dit biedt de kans om nog verder te groeien. Dave en Hans kijken uit naar de toekomst en zien mogelijkheden om hun expertise en capaciteiten uit te breiden zonder afbreuk te doen aan de bedrijfscultuur waar ze zo van houden.

Bunnig & Partners blijft een plek waar medewerkers worden gewaardeerd en waar groei en ontwikkeling worden gestimuleerd. Lijkt dit jou ook interessant? Dan komen we graag met je in contact!