Doorgaan naar inhoud
Passie voor het vak: Automatisering en menselijke impact

Passie voor het vak: Automatisering en menselijke impact

In de accountancywereld kun je echt het verschil maken in het leven van je klanten. Dat weet Sebastiaan Bunnig (assistent-account) als geen ander. "Samen werken voor een efficiënte en juiste administratie waardoor we met actuele cijfers, of prognoses aan de slag kunnen, geeft veel voldoening. Je bouwt echt een band op met elkaar, dat maakt het werk bijzonder.”

Naast zijn werkzaamheden in de financiële administratie, verdiept Sebastiaan zich in automatisering en ontwikkeling, iets wat Bunnig & Partners stimuleert. "Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in automatisering." legt hij uit. “Digitalisering heeft voordelen voor ons als kantoor, maar zeker ook voor de ondernemers. Niet heel lang geleden werden er elk kwartaal mappen met facturen gebracht, deze kunnen wij al een lange tijd geheel digitaal verwerken. En kijken we altijd welke software een meerwaarde kan zijn voor onze klanten.”

Automatisering en innovatie

Sebastiaan BunnigSebastiaans carrière bij Bunnig & Partners begon niet als een vooropgezet plan, maar eerder als een natuurlijk proces. "Mijn vader heeft het kantoor in 1967 opgezet, en ik rolde eigenlijk vanzelf in het vak." vertelt hij met een glimlach. "Ik zit er nu al twaalf en een half jaar."

Sebastiaan is een mooi voorbeeld van hoe er bij Bunnig & Partners ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en interesses buiten het traditionele werkterrein. “Mijn verantwoordelijkheid is in de afgelopen jaren echt gegroeid. Om ervoor te zorgen dat je stappen blijft maken in je ontwikkeling, kun je je naast de vaste werkzaamheden echt ergens in vastbijten. Je krijgt vertrouwen om nieuwe dingen te onderzoeken en te ontdekken waar je interesses nog meer liggen.”

Sebastiaans inzet is niet alleen gericht op het verbeteren van interne processen, maar ook op het bieden van meerwaarde aan klanten. "Automatisering helpt niet alleen bij het verminderen van piekbelasting, maar biedt ook beter inzicht aan onze partners. Daar is slim gebruik van de beschikbare software een goed voorbeeld van, zoals de rapportagesoftware die sinds kort automatische analyses kan maken op de cijfers. We streven ernaar om efficiënter en innovatiever te zijn." voegt hij trots toe.

Medewerkers Bunnig in gesprek

Samen sta je sterker dan alleen

Wat Bunnig & Partners onderscheidt, is de cultuur van samenwerking en groei. "Samen werk je beter." benadrukt Sebastiaan. Deze openheid en bereidheid om van elkaar te leren, creëert ook een fijne, open werkomgeving. “Het belangrijkste is dat je het niet alleen doet. Als je samenwerkt, krijg je zoveel meer gedaan. Je merkt ook het enthousiasme bij anderen als je iets vraagt of ergens over incheckt, dat maakt het extra leuk.”

In een wereld die altijd verandert, blijft Bunnig & Partners voorop lopen dankzij hun passie, toewijding en focus op vernieuwing en groei. Sebastiaan Bunnig en zijn collega’s laten zien dat een accountantskantoor niet alleen draait om financiële zaken, maar ook om jouw persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Lijkt het jou ook leuk om op een plek te werken waar jouw passie voor het vak en ontwikkeling voorop staan? Neem dan een kijkje bij onze vacatures. Wil je liever eerst meer ontdekken over werken bij Bunnig & Partners? Neem dan een kijkje bij onze andere artikelen.